BUİM Yeni Vizyonunu Paylaştı

BUİM Yeni Vizyonunu Paylaştı

31 Mayıs’ta, “2020’de BUİM’i nerede görmek istersiniz?” sorusunu 60 kadar BUİM üyesi birlikte cevaplamaya çalıştık. Facebook sayfamızda yapılan sunumların ve konuşmaların videolarını burada bulabilirsiniz.

BUiM’in kuruluşundan bu yana geçen bir yılda yaptığı çalışmaları paylaştık ve önümüzdeki dönem vizyonumuzu şekillendirdik.

Toplantımıza katılamayan üyelerimiz için konuşulanların özetini paylaşmak isteriz:

BUİM, Üniversitemize karşı yürütülen karalama kampanyasından rahatsızlık duyan bir grup mezun tarafından bir yıl önce kuruldu. İyi ki de kurulmuşuz; okulumuzda neler yaşandı neler: Seçilmiş rektörün atanmamasından, BÜ akademisyenlerinin işten çıkarılmasına, iptal edilen kulüp etkinliklerinden, kampüse gelmeleri sakıncalı bulunan siyasi parti temsilcilerine kadar yakın takibe aldığımız pek çok gelişme oldu.

Biz de çoğunlukla gündemle paralel, bazen de gündem haricinde paneller düzenledik, bildiriler yayınladık, üniversitemize ve öğrencilere destek amaçlı kültür sanat faaliyetleri düzenledik, düzenlenmesine katkıda bulunduk, anti-demokratik uygulamalara karşı öğrenci ve akademisyenlerle dayanışma içinde olduk.

Sizlere, “BUİM’i nasıl görüyorsunuz, beklentileriniz karşılandı mı, daha neler yapalım?” diye sorduk. Ankete katılanların verdiği cevap netti:”İyi işler yapıldı. Daha da yapalım ama Netleşelim, Odaklanalım.”

BA ’89 mezunu ve BUİM üyesi Hale Umul, Humanities derslerinin  devamına katkı sağlamak amacıyla yurtdışından gelen hocaların konaklaması için evini kullanıma sundu.

BA ’89 mezunu BUİM üyesi Hale Umul, üniversitemizin önemli geleneksel derslerinden biri olan Humanities’in devamına katkı sağlamak amacıyla yurtdışından gelen hocaların konaklaması için evini kullanıma sundu. Hale’nin mümkün olduğunca çok gencin eğitimine destek olma hayali, en az 600 öğrencinin bu dersi alabilmesine sağladığı katkı ile gerçekleşecek.Kendisine BUiM olarak şükranlarımızı sunuyoruz. 

“2020’de nerede olacağız?” diye düşündük ve yolumuzu 3 temel yapıtaşı üzerine kurmaya karar verdik:

ETKİ

BUiM, paydaşlara fayda yaratacak organik bağlar kurar. Örneğin 100 akademisyenine destek veren, 1000 öğrencisine mentorluk sağlayan BUiM, çoğulcu, demokratik ve özgür bir üniversite ortamında eğitim konulu uluslararası kongreler düzenler.

GÜÇ

Yukardaki “etki”yi yaratabilecek gerekli insan kaynağına ve finansal kaynağa sahiptir. Örneğin BUiM bir etkinlik yaptığında kampüste tüm paydaşlarından 1000 kişiyi toplayabilir ya da üniversite için     100.000 TL bağış toplayabilir.

İTİBAR

BÜ ile ilgili her konuda BUiM, paydaşları, okul yönetimi ve kamuoyu tarafından görüşlerine önem verilen ve dikkate alınan bir sivil toplum hareketi olmayı hedefler.
Bu temeller üzerine kuracağımız eylem planımızı sizlerle paylaşacağız. Bu eylem planının oluşturulmasına katkı sağlamak isteyen tüm BUİM’lileri Çalışma Gruplarına ve Yürütme Kuruluna bekliyoruz.

www.buim.org, bilgi@buim.org, buicinmezunlar@gmail.com
adreslerinden bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Birbirimize ve üniversitemize sahip çıktığımız her anın, her çalışmanın ve her desteğin çok önemli olduğu günlerden geçiyoruz. Değerli katkılarınızla sizi BUİM olarak “BUradayız, SahipCikiyoruz” demeye davet ediyoruz.

Bu toplantıda paylaştığımız iki belgeyi aşağıdaki linklerden görebilirsiniz.

BUiM Hikayemiz

Boğaziçi Üniversitesi Hak İhlalleri Raporu