Kaynak Geliştirme Çalışma Grubu: BÜ’nin Kalitesini Korumak İçin Projelerimiz

Ülke çapında üniversitelerin bütçelerinde kısıntıya gidilmesi BÜ’yü de olumsuz etkilemeye başladı. Biz de BÜ’nün kalitesini korumaya katkıda bulunmak için Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’yla (BÜVAK) işbirliği içinde bazı projeler geliştirmeye başladık. Geliştirme aşamasında olduğumuz ilk projeye ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Humanities by Night

Pek çoğumuzun aldığı, Boğaziçi’ni Boğaziçi yaptığına inandığımız Humanities dersi belki de hafımızda iz bırakan en önemli ders idi. BUİM olarak, insanlık tarihinin içinde geçmekte olduğu bu kriz döneminde Humanities dersinde ele aldığımız kavramları yeniden gözden geçirme zamanı diye düşündük.

BUİM Kaynak Geliştirme Çalışma Grubu olarak yaptığımız temaslar sonucunda Humanities Programı’nın, pek çok diğer program gibi, finansal sıkıntı içinde olduğunu fark ettik. Bunun üzerine Mayıs ayında, Humanities by Night adı altında, geceleri mezunlarımızın katılımıyla düzenlenecek yaratıcı formatlı bir dizi söyleşi serisi düzünlemeye karar verdik. Bu fikrimizi Humanities Programı ile paylaştık. Fikrimizin kabül görmesi sonucunda 1. Akademik yarı yılda başlamak üzere söyleşi serisini oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor…

Boğaziçi ruhunu yansıtan özgür düşünce, eleştirisel bakış ve en önmlisi mizah anlayışını kaybetmeden en zor soru ve sorunların üzerine giden bir format ile sizlerin karşısına çıkacağız. Bizleri takip etmeye devam edin!