“Kim Var Orada” Oyununa Davet

 

Değerli Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi Üyeleri,

Sizleri, hem tanışarak aramızdaki bağları güçlendirmek ve birlikte hoşça vakit geçirmek, hem de okulumuza destek olmak amacıyla düzenlediğimiz ilk sosyal etkinliğimize davet etmek istiyoruz.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), BUiM üyelerine özel olarak bol ödüllü “Kim Var Orada” oyununu sergileyecek. Muhsin Ertuğrul’un hayatına odaklanarak aydınların “gitmek mi, kalmak mı” ikilemini anlatan bu oyunu kaçırmayın deriz. Gösterimin ardından, aynı zamanda BUiM üyesi olan oyuncularla yapılacak keyifli söyleşi ile tamamlanacak etkinliğimize sizleri bekliyoruz…

Oyunun masraflarının karşılanmasından sonra kalan gelirin Üniversitemiz bünyesinde özgürlükçü, çoğulcu ve demokratik ortamının devamına hizmet edecek bir alanda kullanılmak üzere BUiM fonunda biriktirileceğini belirtmek isteriz. Gerekli çalışmaların ardından fonun harcanmasıyla ilgili bilgiler tüm üyelerimizle paylaşılacaktır.

Hedefimiz en yüksek oranda destek için salonu tamamıyla doldurmak! Bu nedenle hepimizin katılımı ve bilet satışına yapacağımız katkı çok önemli.

Oyun öncesinde sizlerle Orta Kantin’de buluşarak tanışmak, BUiM hakkında bilgi vermek ve olabilecek soruları cevaplamak da istiyoruz. Program akışını şöyle planladık:

Tarih: 19 Ocak Perşembe

Orta Kantin Buluşma Saati:  19:00

Gösterim Saati: 20:30

Oyunun sonrasında oyuncularla hep birlikte sohbet.

Gösterim Salonu: Güney Kampüs ÖFB – Demir Demirgil Salonu

Ücret: 60 TL

Bilet satın almak için lütfen  http://www.brm.org.tr/brm-kumbara/  adresini tıklayın ve açılan sayfada BGST Tiyatro etkinliğini sepete ekleyin. Dilediğiniz kadar bilet satın alabilirsiniz. Satın alma sürecinde gelen forma lütfen bilgilerinizi girin. Satın alma işlemi tamamlandığında adınız etkinlik girişinde kontrol edilmek üzere davetli listesine eklenecektir.  Etkinlik biletlerinin satışına verdiği altyapı desteği için Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği’ne (BRM) teşekkür ederiz.

Kim Var Orada oyunu hakkında

Muhsin Ertuğrul. Rejisör, oyuncu, yönetici ve yapımcı. “Yarın kıyamet kopacağını bilsem yine de bugün bir sahne açardım” diyen bir sanatçı.  Kimilerine göre ustasız usta, kimilerine göre ise otoriter bir tek adam, yahut batı taklitçisi… Bu yaşlı adam oturmuş, anılarını yazıyor. Belki de tiyatromuzun tarihini yazıyor.

Ve yazarken ona iki hayalet eşlik ediyor. Eşlik etmekle kalmıyor, tarihin yazılmasına katkıda bulunuyorlar. Dahası bu işe Shakespeare’in Hamlet’ini de ortak ediyorlar. Türkiye’de ilk kez Hamlet’i oynayan ekip şimdi de birlikte son kez Hamlet’i oynayacaklar. Muhsin Bey’in son Hamlet’ini.

Hayaletlerden biri Muhsin Bey’in ilk hocam dediği Ermeni aktör Vahram Papazyan. Onun sayesinde madalyonun diğer yüzüyle, Ermeni sanatkarların mirasıyla yüzleşiyoruz. Diğeri ise hayal ürünü bir kadın; Latife Hanım… Onun hikayesi ise önünde yürüyecek yol olmayan, yürüdükçe arkalarında yol bırakan ilk kadın oyuncularımızın sahneye çıkma serüvenlerini anlatıyor. Muhsin Bey ve eski dostlarının sohbetiyle ölülerin ve dirilerin zamanı buluşuyor. Geçmiş bugün için yeniden yaşanıyor. Tiyatromuzun Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan geçmişi spot ışıklarının önüne çıkıyor.

Ve Muhsin Bey hatırladıkça yılların öğüttüğü belleğimiz tazeleniyor.

Ödüller

  1. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri 2016 – Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü
  2. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri 2016 – Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü
  3. İsmet Küntay Ödülleri 2016 – En İyi Oyun Yazarı Ödülü
  4. Direklerarası Seyirci Ödülleri 2016 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  5. Direklerarası Seyirci Ödülleri 2016 – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü

Aday Olduğu Ödüller

  1. Afife Jale Tiyatro Ödülleri En İyi Oyun
  2. Afife Jale Tiyatro Ödülleri En İyi Yönetmen
  3. Afife Jale Tiyatro Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu
  4. Afife Jale Tiyatro Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Katıldığı Festivaller

  1. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali
  2. Diyarbakır Tiyatro Festivali
  3. Batman Tiyatro Festivali
  4. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali