BUİM OHAL Bildirisi

OHAL Mağdurları Yalnız Değildir!

OHAL ile birlikte kurulan baskı rejimi, öğretim üyesi, çalışanı, öğrencisi ve mezunu ile Boğaziçi Üniversitesi camiasını doğrudan etkilemeye devam  ediyor.

Bundan bir yıl önce, Boğaziçi Üniversitesi’nin temsil ettiği, ancak tehdit altında olduğunu düşündüğümüz özgürlükler, eleştirel düşünce, çoğulcu ve katılımcı demokrasi gibi köklü değerleri savunmak ve güçlendirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi adı altında bir araya gelen biz mezunlar, camiamızdaki OHAL mağdurlarının durumlarını yakından takip ettiğimizi ifade etmek istiyoruz.

İlk olarak Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Noémi Levy-Aksu’nun çalışma izninin Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu tarafından iptal edilmesi ve çalışma sözleşmesinin Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından feshedilmesi hepimizi derinden üzdü.

Geçtiğimiz günlerde ise, babası OHAL kapsamında tutuklanan 21 yaşındaki bir Boğaziçi öğrencisinin intiharı ile sarsıldık.

Mezunlarımızdan Enis Berberoğlu’nun (İktisat’80) gazetecilik faaliyetinden başka bir içeriği olmadığını düşündüğümüz bir eylem yüzünden 25 yıl hapis cezasına mahkûm olduğunu duyduğumuzda ise şok olduk.

Üniversitemiz camiasında yer alan kişilerin giderek derinleşen baskı rejimi altındaki hukuksuz uygulamalardan doğrudan etkilendiğine şahit olurken, birlikteliğimizin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün çok daha iyi anlıyor; mağdur olanların yalnız olmadıklarını, kendilerine her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Birlikteliğe ve dayanışmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, hukuksuz uygulamalara isyan eden tüm Boğaziçi Üniversitesi ailesini, Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi’ne katılmaya ve son günlerde sesi daha da gür çıkmaya başlayan adalet arayışlarına destek vermeye davet ediyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi