Mezun Nöbetleri – 22 Ağustos 2021

Bugün 22 Ağustos  2021 Pazar. Boğaziçi direnişini genişletmek, akademisyenlerin ve öğrencilerin sesini çoğaltmak amacıyla bir araya geldiğimiz onaltıncı nöbetimiz.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne, üniversitede görev yapan 746 akademisyenin yüzde 82’sinin katıldığı güven oylamasında, adaylığına yüzde 95 oranında karşı çıkılan Naci İnci atandı. Benzer bir sonuç, öğrencilerin, çalışanların ve mezunların katıldığı ayrı bir oylamada da çıkmış, Naci İnci en yüksek ret oyu alan isim olmuştu.

Şimdi Naci İnci’ye sormak istiyoruz:

İçinde yaşadığınız topluluğun ruhuna, değerlerine aykırı davrandığınız, taleplerine duyarsız kaldığınız ve çok açık bir şekilde istenmediğiniz bir ortamda nasıl görev yapmayı düşünüyorsunuz?

Koltuk ısrarınız yüzünden, sizi de var eden, ülkenin en değerli kurumlarından birine, üniversitemize büyük zarar verdiğinizi neden görmek istemiyorsunuz?

Bilmenizi isteriz ki o koltukta oturduğunuz sürece sizin dünyanız küçülecek bizim mücadelemiz ise  büyüyerek devam edecek.

Direnişimiz asıl şimdi başlıyor.

Ülkemizde özgür ve özerk  üniversite idealini destekleyen herkesi mücadelemize katılmaya, gençlerimizin geleceği için bizimle birlikte üniversitemize sahip çıkmaya çağırıyor; hukuksuz uygulamalara, senato gaspına, keyfi yönetime karşı gelebilmek, doğru siyaseti üretebilmek için gayret ve cesaret talep ediyoruz.

Unutmayalım, bu düzeni ancak yılmadan, yorulmadan, gücümüzü hiç kaybetmeden, hep beraber mücadele ederek ve sesimizi daima çoğaltarak değiştirebiliriz.  

Tüm Boğaziçi bileşenleri olarak biz hep aynı yerdeyiz:

Üniversitemize bir geceyarısı kararnamesi ile kayyum atanan Naci İnci’yi tanımıyor, bize dayatılan bu hukuksuzluğa karşı daha da güçlü duracağımızı, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.

Kabul Etmiyoruz. Vazgeçmiyoruz.